ИЗБОРНА МАТЕМАТИКА: бедник по бедник – ПОБЕДНИК!

ИСТОРИСКИОТ ПОКЕР, по правило, се игра со – ГЕОГРАФСКИ КАРТИ!

И ТРАНЗИЦИЈАВА, исто како и социјализмот, е ПРЕОДНА фаза: пак нè – ПРЕЈДОА!

ИСТОРИСКИОТ ПОКЕР, по правило, се игра со – ГЕОГРАФСКИ КАРТИ!

Dariusz-Klimczak-1

Во ЗЕМЈАТА НА ОБЕСЕНИТЕ споменувањето на јажето е – ВЕРБАЛЕН ДЕЛИКТ!

ОТКРИТИЕ ВО ФОНЕТИКАТА: многу БЕЗГЛАСНИ БУКВИ настанале откако биле – ОЗВУЧЕНИ!

За нашиот ПЕНЗИОНЕР одењето на ЗАПАД е пат во НЕПОВРАТ: во Хрватска е веќе (У)МИРОВЉЕНИК, а во Словенија – ПОКОЈНИК!

Испаднав ХОМЕРОВСКИ слеп: љубената ЕЛЕНА ме шутна како со АХИЛОВА ПЕТИЦА и со некојси ТРОЈАНСКИ КОЊ побегна за – ПАРИЗ!

Стана еминентен АНАЛИТИЧАР: турбо му работи – АНАЛОТ!

ОБЉУБА: кога се колнеа дека многу ја САКААТ татковината, не препознавме дека само ја – ПОСАКУВААТ!

ТРАНЗИЦИСКА РЕФОРМА: ПАРТИЈАТА и КАПИТАЛОТ си ги поделија, ни ги оставија само – ДИКТАТУРАТА и ОДУМИРАЊЕТО НА ДРЖАВАТА!

СЛОНОВИТЕ се историски доказ за нашиот КОНТИНУИТЕТ: само што, во АНТИКАТА од нив губевме во ВОЈНА, а сега на – ИЗБОРИ!

ИЗБОРНА МАТЕМАТИКА: бедник по бедник – ПОБЕДНИК!

Наша верзија на АМЕРИКАНСКИОТ СОН: ако сакаш да УСПЕЕШ, мора да бидеш – ОБОЕН!

За многу УСПЕШНИ КАРИЕРИ е најзаслужен првиот – РАСЧЕКОР!

Напишано од
More from РЕПЕР
Ние не сме за смеа, туку за потсмев!
Ефтим Гашев е роден во Скопје во 1925 година, каде и денес...
Повеќе
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *