Човек на човека му е мајмун

Неколку афоризми – многу насмевки

Има денови кога мислите летаат толку брзо што не можам ни една да фатам…

Она што нам ни е џунгла и Амазон, тоа на инсектите им е нашиот убаво искосен двор…

Врапчето ни е симпатично, ама гасеницата не го дели нашето мислење…

Кога писателите би биле писмени, лекторите не би постоеле…

Можеш да ми земеш колку сакаш, пак ќе имам сè…

Човек на човека му е мајмун…

Шизофренијата е како демократија…Секоја од нашите личности добива право да го каже своето мислење…

Животот е природна појава…

Не го убивајте времето,тоа е сè што имате…

Договорот е заедничка победа…

Вистинскиот пријател ти го врти грбот само за да го почешаш…

Тагови од објавата
Напишано од
0 replies on “Човек на човека му е мајмун”