Kнига на месецот

Жената во кафезот

од

Една од најголемите писателски ѕвезди на Евопа ќе ја посети Македонија на Фестивалот „Букстар“ на 3 ноември. Затоа неговата книга „Жената во кафезот“ е книга на месецот октомври!

Нема друга

од

Месецот јули поминете го со ова најново издание на „Антолог“, како дел од проектот „Европа во големи мали чекори“, а со поддршка на програмата Креативна Европа.

Ова се имињата

од

Понтус Бег не беше таков старец каков што си замислуваше дека ќе биде. Нешто недостигаше. Всушност, недостигаа многу нешта. Како дете, во одреден период…

Возвишување

од

Јуначки отпив од плоската со ракија. Тука не е баш добро да се пије, оти сум застанал до Галантското училиште, дечурлаана има внатре.