Број 141-142

Личното е политичко, а емотивноста е единствениот начин да побудиме емпатија

од

Кристина Гавран (Загреб, 1987 г.), магистрирала драматургија на Академијата за драмски уметности. Предавала драматургија и била лектор на драмското студио „Тирена“, играла во претстави…

OД МЕГАУСПЕШНА ПРЕТСТАВА ДО КОМПАКТЕН И МОЌЕН РОМАН

од

Игор Штикс (1977, Сараево), писател, универзитетски професор, публицист, глобтротер, активист, еден од најмаркантите ангажирани интелектуалци, регионални и европски… И, повторно, Писател. Од несомнено европски…