број 39

Карневалски слики 2013

од

Во четвртокот, 27 февруари 2014 година, во 19 часот, во НУЦК „Антон Панов“ во Струмица беше отворена изложбата на фотографии од конкурсот за карневалска фотографија „Карневалски слики 2013“

Тетоважа

од

Луси Белвуд (1989) е илустраторка и стрип-цртач која живее во САД. Честа тема во нејзините дела е морето и морепловството…

Ана Ростокина

од

Ана Ростокина е родена 1986 година во Москва. Дипломирала српски и англиски јазик во Москва и српска книжевност во Белград. Пишува поезија и кратка проза, преведува од и на руски, српски и македонски.