број 77

РОДИ МЕ МАЈКО СРЕЌЕН И ФРЛИ МЕ НА БУНИШТЕ

од

Кон филмот Црниот Перикле (Pericle il nero) во режија на Стефано Мордини (Stefano Mordini)
и во копродукција на „Буена онда“ (Buena Onda),„Раи чинема“ (Rai Cinema),
„Ле филм ду флев“ (Les films du fleuve),„Ле продукцион ду трезор“ (Les productions du tresor), Белградски филмси фестивал, март 2017 год.

ШТО ИМ СЕ СЛУЧУВАШЕ НА Г-ИНОТ А. И Г-ИНОТ И.

од

г-инот И. и г-инот А. се најдоа пред некоја пресушена чешма … споменик од партизанските денови со срп и чекан врежани во каменот… не се најдоа, туку беа седнати на две столици со грб еден кон друг…