Срѓан Миќиќ

Претставуваме дела од Срѓан Миќиќ

smКратка биографија

Име и презиме: Срѓан Миќиќ
Дата и место на раѓање: 24.10.1980, Скопје

Образование:

– 1998/99 Средно училиште за Применета Уметност УПУ – „Лазар Личеновски“ во Скопје на специјалност – графика и графички дизајн
– 1999/02 Студии во Белоруската Академија на Уметностите во Минск на специјалност графика.
– 2002/05 Додипломски студии на Националната Уметничка Академија во Софија на специјалност графика.
-2005/07 Магистерски студии на Националната Уметничка Академија во Софија на специјалност сликарство.

Професионално искуство:

Самостојни изложби:

2004 – Национална студенска галерија, Софија
2005 – Арт кафе “Jonatan“, Скопје
2007 – Културен центар ЦК, Скопје
2008 – Отворено графичко студио, Музеј на град Скопје
2009 – Art Kitchen, Скопје
2010 – СПОНА, Српски Културен Центар, Скопје
2011 – ЕКОФЕСТ2011, Крџали, Бугарија

Ликовни колонии

2000 – Кавадарци
2001 – Струмица
2008 – Кичево
2008 – Лебане, Србија
2009 – Охрид
2012-БИТОЛА

Групни изложби

1999 – Музеј на град Скопје
2000 – Градска галерија Кавадарци
2001 – Културен центар Струмица
2001 – Културен центар Минск, Беларус
2003 – “Lesedra“ графичко биенале во Софија
2005 – Национална галерија во Софија
2005 – “Caribrod unity“ градска галерија на Димитровград, Србија
2005 – “EXIT“ фестивал во Нови Сад
2005 – Национална галерија, Софија
2006 – Графичко триенале во Битола (награда за млад автор)
2008 – „Уметнички дијалози“ во Мала станица, Скопје
2008 – „Графикон“ во Отворено графичко студио во Музеј на град Скопје
2008 – „Куќа на уметноста“, Кичево
2008 – Мала станица, Скопје
2009 – ДЛУМ, НДК, Софија
2010- Светска галерија на уметноста на хартија-цртеж, ОСТЕН, Скопје, РМ
2013- Експериментален цртеж ДЛУМ, АРМ, Скопје, РМ
2013-МиниАРТура ДЛУМ, НЛБ,Скопје, РМ
2013-Мал формат ДЛУМ, КИЦ, Скопје
2013-Шесто меѓународно биенале во мала графика, Тетово, РМ

Тагови од објавата
,
Напишано од
More from РЕПЕР
Запознавање со вселената
Поезија на Михајло Свидерски
Повеќе
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *