Број 155-156

Каде престанува вистинскиот, а каде започнува замислениот град во „Книжевната мапа на Скопје“

од

Моменти врзани со нашето Скопје ми прават искрени возбуди или поетски кажано ми носат „пеперутки во стомакот“. Со иста возбуда е и овој денешен…

Човеконабљудувач

од

Победничкиот текст од Конкурсот за краток хорор расказ.
Конкурсот е организиран секоја година од Мета.мк по повод Ноќта на вештерките, и оваа година во соработка со издавачката куќа „Антолог”.