Репер бр.35

Случајот Кукоцки

од

Сите кои уживале и уживаат во руските класици, делата на големите Достоевски, Толстој, Булгаков, Набоков, се исправени пред една нова величина на прекрасната руска литература.

Наградата „Новите!“ за „Метаморфузија“ на Драган Георгиевски

од

Наградата „Новите“ која ја доделува издавачката куќа Темплум за најдобар дебитантски прозен ракопис, оваа година му припадна на Драган Георгиевска за неговата збирка куси раскази „Метаморфузија“.