Големиот диктатор стана провокатор

Што ќе се случи кога тема за инспирација е патец на коса?

Што ќе се случи кога тема за инспирација е патец на коса?

Книгата „Види кој се врати“ од Тимур Вермеш, позната како книгата за Хитлер, ги разгоре страстите. Дефинитивно. Исто како што ги насмеа и скептиците, а ги растревожи и најголемите оптимисти. Во што е тајната?

Горчливо-комичната сатира со Хитлер е меѓу топ-насловите според интригантната тема.

Но, една книга не е само напишаното. Многу често и куп други нешта се важни.

Годинава, на 25. издание на маркетот за книги „Бухмаркт“, издавачката куќа „Ајхборн“ за книгата „Види кој се врати“ освои три награди.

Злато доби во категоријата насловна страница.

Сребро за маркетиншка кампања.

Сребро за спотот.

Едно злато и две сребра на контото на големиот диктатор, кој стана големиот провокатор.

Корицата на г. Јоханес Вибел доби голем број интерпретации, а романот стана инспирација за многу нови креации.

Донесуваме само мал дел од инвентивните решенија.

Македонскиот Хитлер има и своја страница на „Фејсбук“

1

2

3

4

5

6

7

228

9

10

11

12

13

14

Timur Vermes holds his book

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

288

29

30

Напишано од
More from РЕПЕР
На „Букстар“ се симнуваа ѕвезди
25 културни настани во 19 дена и многуте странски и домашни книжевни...
Повеќе
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *