број 12

Приштина (II дел)

од

Панорамскиот поглед на Приштина денес е радикално сменет во споредба со оној од пред десетина години. Главниот град на Косово брзо го менува својот изглед, и смело граби напред.

НеМил мој

од

Три песни од младата поетеса Катерина Диманова коишто пленат со својата лиричност и емотивност, но и со својата луцидност.