стрип

Депресија

од

Силви Ројтер (1982) е родена во Стралсунд, Германија. Завршила факултет за графички дизајн, а се занимава и со илустрирање и цртање стрипови.

Ненси е среќна!

од

Што прави едно осумгодишно девојче откако ќе најде пари на улица? Уште подобро прашање би било – а како ќе заврши нејзиниот ден? Прочитајте го стрипот за да дознаете.

Преживување

од

Прочитајте го стрипот на еден од најпознатите и најуспешни цртачи од просторите на поранешна Југославија – Мирко Илиќ.

Хероин

од

Краток, но навистина одличен и поучен стрип за последиците од користењето на една од најтешките дроги во светот.

Изгубената половина

од

Извонреден стрип на бразилскиот цртач Рикардо Јошио Окама Токумото, кој твори под псевдонимот Ryot Iras. Во стрипот станува збор за наоѓање на изгубената половина и соединување со неа во една целина.

Автобиографија

од

Браун е американски цртач кој соработувал со многу попознатиот Роберт Крамб. Во овој краток стрип брилијантно го прераскажува својот живот со неколку потези на цртачкото перо.

Погрешен избор

од

Извонреден стрип од американската цртачка и илустраторка која твори под псевдонимот Notofagus, и која живее и работи во Сан Франциско, САД.

Возење

од

„Се родив без талент и без раце. Но со напорна работа ми пораснаа раце. Не ги биваше за ништо друго освен за цртање“, вели за себе овој американски уметник.