број 4

Патот

од

Избор од десетина кратки песни кои не се хаику, но кои истовремено го имаат истиот сензибилитет, должина и продуховеност.

Лов

од

Последниот филм на Томас Винтерберг,„Лов“, кој беше номиниран за „Златна Палма” во Кан, е едно од поамбициозните изненадувањa кои ни доаѓаат од европската почва од минатата година.